UKK

UKK – Kaikki

vaahdon vaahdosta JP Chenet -viinit luovat valkoista vaahtoa valmistuksen, tarjoilun tai jopa juomisen aikana. Joskus lasin, jossa kerran oli punaviiniä, peseminen voi luoda yllättävän paljon vaahtoa. Ensinnäkin sinun on tiedettävä, että vaahtoaminen on täysin normaalia alkoholille. Muut asiat, jotka sinun on tiedettävä, voivat olla liian monimutkaisia ​​rennosti mainitsemiseksi, joten tässä on lyhyt kuvaus mahdollisista viinejä ja vaahtoa koskevista kysymyksistä.

  1. Miksi viinit vaahtoavat? 

Viinit muodostavat vaahtoa käymisen aikana. Jos et tunne vaahtoavaa viiniä, olet todennäköisesti juomassa vain viiniä. Vaahto esiintyy koko ajan kuohuviinissä ja samppanjoissa. Se antaa ihmisille mahdollisuuden pudottaa korkki yksinkertaisesti ravistamalla pulloa. 

Viinin käymisprosessia auttaa panimon käyttämä hiiva. Siihen vaikuttaa myös juoman valmistuksessa käytetty hedelmä. Hedelmän nahat sisältävät tanniinia, joka sisältää proteiinia, joka määrää vaahdon määrän, jonka panimo pitäisi tehdä. 

Viinien täytyy käydä läpi vain kerran ja panimon on lyötävä kaikki hiilidioksidi (CO2) ulos ennen pullotusta. Sama erä viiniä voidaan muuttaa välittömästi kuohuviiniksi lisäämällä hiiva uudelleen ennen pullottamista. 

Panimoiden on oltava varovaisia ​​kontrolloidessaan viinin tuottaman vaahdon määrää. Liian suuri paine voi rikkoa pullon tai työntää korkin kuljetuksen aikana. 

  1. Miksi valmistettu viini ei vaahtoaa?

On aikoja, jolloin panimoviini ei voi luoda vaahtoa ollenkaan. Jotkut lisäisivät hiivaa ja kuulisivat kuplien ilmestyvän, mutta he eivät näe valkoista vaahtoa vaahtoavan missään. Syitä voi olla useita, mutta tässä on yleisiä syitä:

  1. Käymislämpötila on liian kuuma tai liian kylmä hiivan toimiakseen kunnolla. Liian kylmä voi tehdä hiivasta vähemmän aktiivisen, kun taas liian kuuma saattaa olla synnyttänyt muita mikro-organismeja panimossasi. Jälkimmäinen voi pilata viinin kokonaan. Pidä lämpötila 22,2 ° C: ssa tai vähintään 21-24 ° C: ssa.
  2. Käytetyn hiivan tyyppi. On hiivoja, jotka on erityisesti suunniteltu luomaan liian monta vaahtoa. Tämä nopeuttaa useimpia yrityksen tuotteita, joten heidän on vain puhdistettava muutama sotku. Käytä tämän tyyppisiä hiivoja vain, jos olet varma panimomenetelmistäsi, koska vaahto voi auttaa käytännön panimomestareita.
  3. Kuinka vähennän viinissä olevaa vaahtoa?

Kuten edellä mainittiin, hiivatyyppi voi vaikuttaa viinin tekemän vaahdon määrään. Muita menetelmiä ovat vaahdonestoaineiden käyttö. Jos olet juominen, et panimo, valitse yksinkertaisesti viini ja vältä ravistelemasta pulloa tai lisäämästä vettä tai sokeria lasille. 

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa