JOHANNA – SISUSTUSUNELMIA

JOHANNA – SISUSTUSUNELMIA

IHANAT SORMISYÖTÄVÄT ILLANISTUJAISIIN

Raskausaikana kaipasin suunnattomasti illanistujaisia ystävien kanssa, sitä hetkittäistä omaa vapaa-aikaa arjen pyörityksen keskellä. Päätin jo raskausaikana, että kun ensimmäinen mahdollinen vapaa hetki koittaa niin, että aikataulut passaavat myös ystäville, järjestetään pienimuotoiset juhlat ja nautitaan toistemme seurasta viettäen hetki kiireetöntä aikaa vaihtaen kuulumisia siten, etteivät lapset keskeytä keskustelua kokoajan.

Päätin kutsua ystäviä kotiimme ja illanistujaisia varten pöydälle katettiin pieniä pikkunaposteltavia, joita voi helposti syödä ja joiden valmistaminen ei vie koko päivää.

Suolaisina tarjottavina oli pikkuisia pitsoja, jotka syntyivät nopeasti uunissa. Pitsapohjina toimii pyöreät rieskat, joiden täytteinä voi käyttää itselleen mieluisia aineksia. Meidän pitsoissa täytteenä toimi kinkku, tomaatti ja juustoraaste.

Juhlapöytää koristi myös helpot hapankorppurullat, jotka sopivat erinomaisesti kuohuvan kaveriksi. Näiden rullien täytteinä toimi meidän illanistujaisissa herkullinen juustotäyte ja maukas kirjolohitäyte.

Hapankorppurullat

Juustotäyte:

100 g maustamatonta tuorejuustoa

180 g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa

1/2 persiljaa hienonnettuna

1 tomaatti

Kirjolohitäyte:

1 sipuli

1 rkl öljyä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

75 g kylmäsavukirjolohta

1 dl tilliä

ripaus mustapippuria

suolaa

  1. Valmista täytteet.
  2. Juustotäytteen salaattijuustot hienonnetaan ja lisätään joukkoon tuorejuusto sekä muut aineet.
  3. Lohitäytteeseen tuleva sipuli hiennonnetaan ja kuullotetaan pannulla. Kulhossa sekoitetaan sipuli, tuorejuusto ja hienonnettu kirjolohi sekä tilli.
  4. Lämmitä maito kiehuvaksi ja kastele hapankorput maidossa.
  5. Lisää hapankorppuihin aiemmin tehdyt täytteet ja anna rullien vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Poropiirakka toimi suolaisen puolen helmenä ja piirakat maistuivat J.P. Chenet -kuohuviinin kanssa uskomattoman hyvin.

Poropiirakka

Pohja:

3 dl vehnäjauhoja

125 g leivontamargariinia

3 rkl vettä

Täyte:

2 sipulia

1 purjosipuli

2 rkl leivontamargariinia tai voita

125 g poron kylmäsavurouhetta

1 prk créme fraichea

2 keltuaista

1/2 tl mustapippuria

1 valkuainen

  1. Nypi vehnäjauhot ja margarini murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna jähmettyä jääkaapissa tunti.
  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata rasva pannulla ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon savuporo.
  3. Painele taikina muffinsivuokien reunoille ja pohjalle ( kaksi vuokaa päällekäin ). Jaa poro-sipuliseos vuokiin.
  4. Sekoita ranskankerma, keltuaiset ja pippuri. Vaahdota valkuainen ja sekoita varovasti ranskankermaseokseen. Levitä seosta täytteen päälle.
  5. Paista 200-asteessa n. 20-25 min.

Makeannälkää tyydytettiin milläs muullakaan kuin suussa sulavilla suklaisilla leivoksilla. Muffinsivuokiin tehdyt mutakakut veivät kielen mennessään ja olivat loistava makupari pinkin J.P. Chenet Sparkling Rosé Ice Edition -kuohuviinin kanssa. Kesäistä makua annokseen saatiin lisäämällä kermavaahtoa ja mustikoita mutakakun päälle.

Mutakakku

200 g voita

1,5 dl fariinisokeria

1,5 dl sokeria

4 kanamunaa

250 g suklaata

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin.
  2. Sulata suklaa ja lisää taikinaan.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
  4. Lusikoi taikina muffinsivuokiin ja paista 175 asteessa noin 20 min.
  5. Koristele kermavaahdolla ja mustikoilla.

Toisena makeana herkkuna toimi amerikkalaisten suosikkiherkkuihin kuuluva brownies. Brownies on suussa sulavan suklainen leivonnainen. Näiden leivonnaisten leipominen on äärettömän helppoa ja nopeaa, joten sopivat todella hyvin illanistujaisten makeaksi suupalaksi.

Brownies

180 g voita

200 g suklaata

1 1/3 dl kaakaojauhetta

3 munaa

3 1/4 dl sokeria

  1. Sulata voi ja tumma suklaa kattilassa. Jäähdytä.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
  3. Kaada suklaa-voiseos vaahtoon ja sekoita varovasti. Sekoita jauhot ja kaakaojauhe joukkoon.
  4. Kaada taikina joko suoraan pieniin muffinsi / leivosvuokiin tai suorakaiteen muotoiselle vuualle.
  5. Paista 180 asteessa uunin keskitasolla n. 25-30 min.

Kattauksesta rakensin yksinkertaisen, sillä halusin antaa tarjottaville kaiken huomion ja illanistujaisten pöytää koristikin vain tarjoiluun löytämäni puu ja kauniit kynttilät loivat hämyisen illan tunnelmaa. Ilta oli täydellinen maittavien herkkujen ja täydellisten ystävien ansiosta.

Finger Food and Wine Pairings

Oletko menossa viinijuhliin? Älä unohda tuoda maukkaita välipaloja, jotka sopivat hyvin minkä tahansa viinin kanssa, etenkin JP Chenet -viinien kanssa. Tai jos aiot isännöidä viinijuhlia, älä huolehdi siitä, että tämä luettelo on oppaasi helpoille sormenruoka- ja viinipareille. 

Sormiruoka

Sormiruoka on eräänlainen alkupala, ja kuten nimestä käy ilmi, se on tarkoitettu syötäväksi kädellämme niiden pienen koon vuoksi.

Tässä on joitain upeita sormenruokaa koskevia ehdotuksiamme, joita haluaisimme kokeilla viinien kanssa. Kommentoi alla, mikä luettelosta on suosikkisi. 

  1. Katkarapu-cocktail Katkaravun cocktailin kanssa

ei voi koskaan mennä pieleen. Tarvitset vain katkarapuja, mausteita, vettä ja cocktailkastiketta, joita voi ostaa ruokakaupoista. Katkaravun cocktail sopii hyvin valkoviinien kanssa kevyiden, hedelmäisten makujensa vuoksi. Suosittelemme, että hankit rieslingin ja chardonnayn. 

  1. Buffalo Chicken Wings

Kuka sanoo, että kanansiivet ovat vain oluita varten? Tämä klassinen paistettu kanansiipiruoka Yhdysvalloista yhdistyy täydellisesti kuohuviinien ja valkoviinien, kuten proseccon, ruusun ja rieslingin, kanssa. Niiden hieman makeat ja hedelmäiset maut sekä matalat tanniinipitoisuudet täydentävät vastakohtaisesti kanan voi- / mausteista kastiketta.

  1. Crostini- ja bruschetta-

punaviinit voivat olla haastavia. Sen raskauden vuoksi toiset eivät välitä juomasta sitä ilman ateriaa heidän puolellaan. 

Mutta crostini ja bruschetta ovat molemmat italialaista antipastoa. Nämä ovat pieniä paloja joko grillattua tai paahdettua leipää. Jokainen leipä voi sisältää erilaisia ​​täytettä, kuten juustoja, lihaa ja vihanneksia. Nämä kevyet ateriat voivat toimia hyvin keskiraskaiden punaviinien kanssa, kuten merlot, pinot noir ja zinfandel.

  1. Juustofondue tai juustopallot

Voit nauttia täyteläinen punaviinistä, kuten merlotista ja cabernet sauvignonista, nauttimalla juustoa. Valkoviinit, kuten riesling, voivat auttaa sinua löytämään juustofonduen suolaisen maun. 

  1. Tuore hedelmäkulhohedelmäkulhosi

Parannamakuja yhdistämällä se kevyeen, virkistävään ja sitruspohjaiseen valkoviiniin. Ehkä kokeilet sitä ensin sauvignon blancilla.

  1. Mustikkajuustokakku

Vaihda mustikkajuustokakkuasi punaisella Malbec-viinillä. Se on keskitäyteläinen ja maistuu kirpeältä ja hedelmäiseltä. Siksi se parantaisi kermaista kermajuustoa ja meheviä, hedelmäisiä mustikoita.

  1. Charcuterie

Ole hieman riskialtis ruoan ja viinin parissa Ranskan charcuterien kanssa. Tarvitset vain suuren laudan tai lautasen ja hienostuneen taiton ainesosien sijoittamiseen. Sen levy on todella monipuolinen, koska siinä on seuraavat perusosat:

  • viipaloidut lihatuotteet (pekoni, kinkku, makkara ja salami) 
  • hedelmät (viinirypäleet ja marjat) 
  • pähkinät
  • leipäkeksejä
  • erilaiset juustot

Charcuterien etuna on se, että voit tutkia viiniä maistelu. Lihan, hedelmien ja pähkinöiden kanssa se on valkoviini. Mutta leivän ja juuston kanssa se on punainen.

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa