JP Chenet: Viinilasit eri otteisiin

Viinilasit ovat eri muotoisia ja kokoisia, ja ne palvelevat eri tarkoituksia. Pidätpä sitten erityistapahtumaa tai nautit vain lasillisesta suosikkiviiniäsi kotona, on tärkeää tietää, minkä tyyppiset lasit sopivat juomaan. 

Punaviinilasit

Näissä viinilasissa on pyöreä kulho ja suuri aukko, jonka avulla voit haistaa viinin tuoksun. Koska ilma pääsee helposti kosketuksiin viinin kanssa, hapettumisnopeus lisää ja rikastaa makua. 

  • Tavalliset punaviinilasit

Tämä lasi on paras keskikokoisille ja täytelaisille punaviinille, kuten Chianti, Merlot, Carignan ja Zinfandel. Siinä on kapea yläosa, joka antaa jatkuvan virtauksen juomaan.

  • Pinot noir -lasi

Tätä laajakulmaista lasia käytetään Pinot Noir -viiniin ja muihin kevyisiin punaviiniin. 

  • Bordeaux-lasi

Tämä on tarkoitettu painavammille ja täyteläisemmille punaviinille. Se on korkein ja kapein kaikkien muiden punaviinilasien joukossa. Lasin korkeuden takia suun ja viinin välillä on pitkä etäisyys. 

Tämä antaa enemmän happea pehmentää viinin tanniinit, jotka ovat hapan aine, joka antaa juomalle katkeran maun.

  • Burgundin viinilasi

Tällä lasilla on ohut reunus, joka helpottaa viinin juomista. Sen suuri kulho ja kapea yläosa antavat viinin virrata suuhun suuhun.

Valkoviinilasit

Verrattuna punaviinilaseihin, nämä ovat pienempiä ja niille on ominaista kaarevat ja u-muotoiset kulhot. 

  • Montrachet-lasilasin

Tämänsuuri aukko antaa juojalle mahdollisuuden nauttia viinin aromaattisesta tuoksusta ennen siemaillen. Sitä käytetään yleensä valkoviinien kanssa, joilla on monimutkaisia ​​muistiinpanoja, kuten Meursault ja White Burgundy.

  • Chardonnay-viinilasi

Täydellinen täytelaisille viineille, kuten Viognier ja Semillon, tällä lasilla on laaja aukko, joka ohjaa viinin kielen kärkeen ja sivuille. Tämän seurauksena voit maistaa rikkaan ja makean maun.

  • Sauvignon Blanc -lasi

Tätä käytetään kevyiden ja keskiraskaiden viinien sekä kukka- tai hedelmäisten viinien kuten Pinot Grigio, Fume Blanc, Bordeaux, Vinho Verde ja Chenin Blanc viineihin. Siinä on kapea yläosa ja hoikka kulho, jonka avulla voit haistaa kukka- ja hedelmäisten viinien herkän tuoksun. 

Tämän lasin rakenne ohjaa viiniä kitalaen keskustaan, jotta voit siemailla helpommin ja sujuvammin. 

Jälkiruokaviinilasi

Jälkiruokalasit ovat yleensä pienikokoisia, koska useimmissa jälkiruokaviineissä on korkea alkoholipitoisuus. Ne on erityisesti suunniteltu mahdollistamaan juoman sujuva virtaus kohti kitalaen kärkeä ja takaosaa. 

  • Sherry-viinilasi

Tällä lasilla on kapea kärki ja pieni kulho viinin tuoksun säilyttämiseksi. Sen muoto johtaa juoman suun takaosaa pitämään makeuden kohtuullisella tasolla.

  • Portviinilasi

Tällä korkealla jälkiruokalasilla on kapea aukko, jotta viini menee suoraan suun keskustaa ja takaosaa kohti. Tällä tavalla et voi tuntea liian hukkua jälkiruokaviinin makeudesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa