JP Chenet: Historian 4 kalleinta viinipulloa

Viinit ovat pääosin edullisia, mutta osa niistä on niin kalliita, että ostetaan puoleen hintaan miljoona dollaria. Nämä kalliit viinipullot liittyvät usein viinialan historiallisiin tapahtumiin, mikä ansaitsee niistä harvinaisen vintage-löydön maineen. Useimmat viininkeräilijät ovat valmiita käyttämään omaisuuksia vain lisätäkseen nämä viinit jatkuvasti kasvavaan kokoelmaansa hinnasta riippumatta.

Lisäksi jotkut viinit eivät ole enää edes kulutukseen tarkoitettuja. Mutta ikänsä ja nimensä vuoksi viinin ystävät näkivät äärimmäisen vaivansa huutaakseen heitä. He etsivät aina tuota virheetöntä viinipulloa ja pitävät sitä taideteoksena museossa.

Katso tämä luettelo kalleimmista koskaan myydyistä viineistä:

1992 Screaming Eagle Cabernet Sauvignon

Myytiin hintaan 500 000 dollaria, ja Screaming Eagle on yksi kalleimmista koskaan myydyistä viineistä. Tästä viinistä ainutlaatuisen tekee se, että se oli korkeasti hinnoiteltu alle kymmenen vuoden iästä huolimatta, mikä oli jotenkin epätavallista viinihuutokaupoissa.

Monet viininkeräilijät olivat kilpailleet tästä pullosta sen rajoitetun tuotantokoon, noin 500 laatikon vuodessa, vuoksi. Koska tuotto kuitenkin meni hyväntekeväisyyteen, Screaming Eaglea ei nykyään useimmiten löydy kalliilta viinilistoilta.

1907 Piper-Heidsieck Champagne

Tällä samppanjapullolla oli mielenkiintoinen historiallinen tausta. Se löydettiin koskemattomana vuoden 1916 haaksirikon jälkeen Suomesta matkalla tsaari Nikolai II:n keisarilliseen hoviin. 1990-luvulla sukeltajat löysivät ihmeellisesti 200 pulloa Piper-Heidsieck-samppanjaa. Nykyään sitä pidetään yhtenä historian ikimuistoisimmista viinipulloista.

Nykyään sitä kutsutaan viiniteollisuudessa ‘haaksirikkoiseksi samppanjaksi’. Myydään huikealla 275 000 dollarilla per pullo, ja voit ostaa sen vain käymällä Ritz-Carltonissa Moskovassa.

1787 Château Margaux

Vuoden 1787 Château Margauxin uskotaan olevan Thomas Jeffersonin – Amerikan viiniä rakastavan presidentin – omistuksessa. Sen hinta oli 225 000 dollaria, mutta se meni rikki New Yorkissa vuonna 1989, kun pullo pudotettiin Four Season -hotelliin. Nykyään sen tiedetään olevan kallein rikottu viinipullo, jota ei teknisesti koskaan myyty yleisölle.

Ampulli Penfoldsilta

Jokaisen ampullipullon hinta on noin 168 000 dollaria, kun taas sen lasi myydään erikseen hintaan 850 dollaria. Toisin kuin aiemmin mainituilla viineillä, Ampulella ei ole vaikuttavaa historiallista taustaa. Sitä myydään vain kaupallisesti hyvin tunnetulta Australian viinitilalta nimeltä Penfolds.

Tämän viinin erottaa muista se, että siinä ei ole korkkia, sinettiä tai kierrekorkkia. Sen pakkaus on kuitenkin hienostunut ja tyylikäs. Se on myös hieman monimutkainen avata, joten tarvitset vanhempi viinintekijä auttamaan sinua avaamisessa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa