6 Of suosituimpien viinejä

Viini on tunnettu alkoholijuoma Sour rypäleen joka on tyypillisesti noin 6-21% alkoholia. Varhaisimmat todisteet viinistä ovat peräisin muinaisesta Kiinasta vuonna 7000 eKr., Georgiasta 6000 eaa., Persiasta vuonna 5000 eKr. Ja Italiasta vuonna 4000 eKr., Joten pähkinänkuoressa viini on ollut olemassa jo jonkin aikaa.

Koska niin paljon erilaisia ​​viinejä, joista jokaisella on ihanteelliset pariruoat, kysymys siitä, mitkä ympärillä olevat suosituimmat viinit voivat nousta useimpien mieleen kerran tai kahdesti. Mutta hyvä asia JP Chenet on laatinut luettelon kuudesta suosituimmasta viinityypistä:

Suositut valkoviinit:

  1. Chardonnay

Chardonnay on maailmanlaajuisesti kasvanut keskipitkän tai täyteläisen valkoviini. Lajike on peräisin Itä-Ranskan Burgundin viinialueelta, mutta sen monipuolisen arvostuksen vuoksi sitä kasvatetaan kaikkialla, missä viiniä tuotetaan. Parhaat Chardonnay-tyypit ovat tammikypsytettyjä ja niillä on voinen suutuntuma, jossa on raikkaita hedelmäisiä makuja, kuten päärynä, omena yhdistettynä sitrushedelmien tuoksuihin ja ripaus mausteita ja vaniljaa.

  1. Riesling

Riesling on peräisin Reinin alueelta Saksasta. Sen aromaattisessa rypälelajikkeessa on kukkainen, lähes hajusteinen aromi, jossa on alkoholin happamuutta. Riesling on aluksi makeaa ja hapanta, mutta tasapainottaa hunajan makuja ja mineraaleja. Se sopii erinomaisesti mausteisten aasialaisten ruokien tai minkä tahansa runsaan sianlihan maun kanssa.

  1. Pinot Grigio

Pinot Grigio on yksi kuuluisista valkoviinilajeista. Se on yleensä kuvattu kuivaksi, kevyeksi ja virkistäväksi, jossa on ripaus omenan ja päärynän makuja. Pinot Gris on erityyppinen rypäle, joka tuottaa viinejä, joiden runko on keskikokoinen, kukkainen tuoksu ja ripaus mineraalisuutta. Vaikka molempia tyylejä voidaan pitää samoina viineinä, Pinot Grigio on tyypillisesti nimi Pinot Gris. Molemmat sopivat parhaiten äyriäisten kanssa.

Suositut punaviinit:

  1. Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon on yksi maailman suosituimmista ja laajalti tunnetuista punaviinistä. Se on helmi Napan laaksossa, Ranskassa. Se on koko kehon punaviini, jota voidaan parhaiten kuvata rikkaana ja kestävänä ja joka on useimmiten kypsytetty ranskalaisesta tammesta. Sitä viljellään lähes kaikissa suurissa viinintuottajamaissa monenlaisissa ilmasto-olosuhteissa Yhdistyneestä kuningaskunnasta Australiaan, Kolumbiaan ja Kanadaan sekä Libanonin Bekaa-laaksoon. Se sopii parhaiten pihvin tai minkä tahansa punaisen lihan kanssa.

  1. Pinot Noir

Tämä viini on keskitäyteläinen punaviinilajike lajista Vitis vinifera, jonka viinirypäleet kukoistavat kylmemmässä ilmastossa. Se on peräisin Ranskasta ja sitä kuvataan kuivana, jossa on hieman happamuutta, silkkisiä tanniineja ja alkoholia, joka vaihtelee välillä 12-15%. Tämä sopii parhaiten kampasimpukoiden, hummerin ja katkarapujen kanssa.

  1. Syrah

Syrah, joka tunnetaan myös nimellä Shiraz, on rohkea ja runsas punaviini, joka on peräisin Ranskan Rhône -viinialueelta. Huomautuksia tummista hedelmistä, pippurista ja mausteista, keskipitkistä korkeisiin tanniineihin ja kuiviin ovat lajikkeen katkottuja aineita. Se sopii parhaiten runsaiden liharuokien kanssa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira Extra Text
Cape Town, South Africa